Verificarea de bază
a problemmelor cardiace la copii

Electrocardiograma (EKG sau ECG) la copii

cea mai frecventa investigatie cardiaca la copii

Ce este un EKG pediatric

Electrocardiograma (EKG sau ECG) pediatrică este principala investigatie, sau asa cum o numim investigatia de rutina pentru diagnosticarea unui numar semnificativ de afectiuni cardiace la copii si malformatii congenitale.

EKG ECG copil

Este cea mai accesibilă (nu este scumpă), este nedureroasa, ne-iradinata, si poate diagnostica un numar mare de patologii cardiace la copii.

Electrocardiograma la copii difera in mod substantial de cea a adultului. Interpretarea traseului trebuie sa tina cont de particularitatile acestuia pe etape de varsta.

Cat costa un EKG pentru copii?

Pretul unei electrocardiograme EKG pediatrice cu interpretare este de 100 lei.

EKG pentru copii sportivi

Copii care practica sport intensiv, ba chiar de performanta este absolut necesar sa faca periodic aceasta investigatie.

In mod normal aceasta este absolut necesara la vizita medicala sportiva. Intrucat inima copilului sufera diverse modificari pe parcursul dezvoltarii este necesar ca ea sa fie repetata minim o data pe an.

EKG pentru copii in general

Electrocardiograma ese o investigatie pe care ar trebui sa o faca majoritatea copiilor, chiar daca nu practica sport intensiv, asta pentru ca numarul de malformatii congenitale este in continua crestere iar din pacate, monitorizarea in perioada prenatala nu pune accent pe acest fapt. Este bine sa ne asiguram ca inima copilului este sanatoasa.

Un alt motiv este acela ca afctiunile cardiace chiar daca dau unele semne, ele nu sunt remarcate de copil sau de parinte, altfel spus unui copil nu-i va fi la fel de simplu sa spuna ca are un disconfort cardiac precum ar spune "Mami, ma doare in gat!"

In ce consta EKG sau ECG ?

Electrocardiograma este o investigatie care inregistreaza activitatea electrica a inimii.
O bataie normala a inimii are loc atunci cand un semnal electric intr-un anumit punct este initiat si apoi condus si imprastiat in tot muschiul inimii (miocard).

Imprastierea acestui semnal facemuschiul inimii sa se contracte. La fiecare contractie (bataie), inima pompeaza sange in corp.
Aceasta activitate se poate inregistra de catre aparatul numit electrocardiograf.

O electrocardiograma poate sa arate:

  • dovezi ale maririi in volum a inimii
  • semne ale unui flux sanguin insuficient la nivelul inimii (boala coronariana)
  • semne ale unor leziuni ale inimii
  • probleme ale ritmului cardiac (aritmii)
  • modificari ale activitatii electrice, determinate de un dezechilibru electrolitic
  • semne de inflamatie a sacului ce inconjoara inima (pericardita)

 

Pentru o investigare mai amanuntita a inimii copilului, la Noramed puteti  face Ecografie Cardiaca Pediatrica o ecografie complexa a inimii realizata specializat cu ecograf special adaptat pentru copii si cu medic cu supra-specializare in Franta pe cardiologie pediatrica. 

De asemenea puteti realiza un Test de Efort cardiac, daca medicul cardiolog recomanda, sau suspicioneaza anumite afectiuni.

 

TOP