• 1 Oră de CARDIO Consult!
 • 430lei
  per 1 ORĂ
 • NORAMED garantează 1 oră intreaga de Consult si investigare Cradio de specialitate
 • CONSULTATIE CARDIOLOGIE DE SPECIALITATE
 • + EKG
 • NOTA: exclusiv pt Adulti!
 • + Pulsoximetrie
 • + ECOGRAFIE CARDIACA

Ecografie cardiacă Doppler

metoda nr. 1 de diagnostic a bolilor cardio-vasculare

O ecografie cardiacă (numita si ecocardiografie, eco de cord sau ecografie de cord transtoracica)  este o metodă imagistica de explorare a inimii prin care se vizualizează pe un ecran secțiuni (felii) din inimă. 

Pentru un diagnostic cat mai corect utilizam si metoda Doppler adaugată ecografiei bidimensionale (Doppler cardiac), pentrua măsurare vitezei sângelui in vase!

Barbat ecografie Doppler cardiaca

Deoarece pe un eco de cord bolile pot fi recunoscute cu mult înainte de a se manifesta prin vreun simptom, metoda poate ajuta la diagnosticul precoce al bolilor de inimă, singurul care poate salva vieți!

Ecocardiografia este de departe cea mai importantă si cea mai frecvent utilizată metodă imagistică din domeniul cardiologiei!

Atentie!

Ecografia cardiaca cu Doppler este neiradianta, se poate repeta de cate ori e nevoie, este neinvaziva si nedureroasa!

pret?

cât costă o Ecografie Cardiacă Doppler?

Preț Ecografie Cardiacă Doppler 270 lei

Din echipa CARDIO NORAMED fac parte:

Dr. Andreea Răvășel

Medic Specialist Cardiolog

Dr. Andreea Mitescu

Medic Specialist Cardiolog, Medic Primar Medicină de Urgență

cand?

când se recomandă ecografia inimii?

Ecocardiografia este recomandată pentru stabilirea diagnosticului oricărui pacient cardiac sau oricărui pacient care are unul sau mai multe simptome cardiace:

 • durere in piept - respirație grea - aritmie - palpitații - oboseală
cand?

ce diagnosticăm cu ecografia cardiacă?

Cele mai frecvente direcții de investigare:

1. Dimensiunile inimii. Dacă avem de-a face cu o inima mărită se vor investiga ecografic cauzele dar si cat de severe sunt ele: 
- hipertensiune
- insuficienta cardiacă
- insuficienta valvulară

2. Cardiopatie ischemică: se evidențiază tulburările de contracție cardiacă, dacă există disfuncții valvulare sau tromboze la nivelul cavităților;

3. Afecțiunile valvelor inimii
- închidere/deschidere defectuoasă
- endocardită

4. Inflamații nale inimii
- pericardite

5. Afecțiuni congenitale ale inimii.

6. Tumori , tromboze sau cheaguri de sânge

info

ce informații oferă un eco de cord?

 • In secțiunile inimii vizualizate se pot măsura dimensiunile celor 4 cavități cardiace (atriul stâng, ventriculul stâng, atriul drept si ventriculul drept), precum si ale  vasele mari care se varsa in inima (venele cave, venele pulmonare) si care pleacă din inima (aorta și artera pulmonara).
 • Cu ajutorul unor algoritmi speciali, computerele înglobate in aparatele care realizează ecografia deduc din dimensiunile cavităților inimii date importante despre funcțiile inimii - funcția sistolică (funcția de golire a inimii) si funcția diastolică (funcția de umplere a inimii).

In plus, ecografia cardiaca permite o foarte fidela si sigura apreciere a morfologiei si funcției valvelor inimii (valva mitrala, valva aortica, valva tricuspida, valva pulmonara).

Nu in ultimul rând, ecografia mai permite si aprecierea pericardului (a învelișului in care se găsește inima). Se pot depista eventuale acumulări de lichid in sacul pericardic, echivalente, cel mai adesea, cu o inflamație a acestui sac.

Metoda Doppler

La Noramed ecografie cardiaca include si Doppler

Metoda Doppler adăugată ecografiei bidimensionale, permite măsurarea vitezei sângelui in orice punct al inimii!

 • permite depistarea insuficientelor sau stenozelor valvulare (in aceste cazuri vitezele de circulație a sângelui sunt mult crescute).
 •  Doppler-ul color permite transformarea fiecărei viteze dintr-un anumit punct al inimii, in culoare, secțiunea prin inima fiind afișata pe ecran sub diverse culori, in funcție de vitezele sângelui in fiecare punct.

 

Ecografie Cardiaca Pediatrica

Inima copilului tau este chiar mai de pret decat a ta!

Asa gandesc majoritatea parintilor: inima copilului este mai de pret chiar decat propria inima!

Noramed este una adintre putinele clinici medicale unde se realizeaza Ecografie Cardiaca Pediatrica, dupa toate normele: cu ecograf special adaptat pentru uz pediatric si medic cu supra-specializare! Ecografia cardiaca pediatrica este dierita de cea pentru adulti.

Iti recomandam sa mai afli informatii despre Fibrilația Atrială - inamicul "parșiv" care multiplică riscul de AVC,  precum si informatii despre Ateroscleroza

TOP