PNEUMOLOGIE - Consultație

Cand simti ca plamanii dor, ai dificultati la respiratie sau tuse persistenta

Pneumologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor plamanilor si ale tractului respirator.

Ce boli si afecțiuni se diagnostichează la Pneumologie?

Patologie comuna ce tine pneumologie costa in: pneumonii, astm, emfizem pulmonar, fibroza pulmonara, bronsita cronica obstructiva, hipertensiune pulmonara, afectiuni congenitale cu determinari pulmonare (ex. fibroza chistica), apnee in somn, tuberculoza, cancer pulmonar, tumori etc.

 

Exemplu de spirometrie

 

Exemplu de spirometrie pentru evaluarea functiei respiratorii a plamanilor

 

pret

cat costa o consultatie la Pneumologie?

Consultatie Pneumologie 150 lei
Consultatie de control ( maxim 30 de zile de ladata consultatiei initiale) 90 lei
Spirometrie (optional) 80 lei

 

cand

cand trebuie sa consulti un medic pneumolog?

Trebuie sa consultati un medic pneumolog de fiecare data cand va confruntati cu simptome dureroase sau care creaaza disconfort tractului respirator

De exemplu, printre cele mai periculoase simptome care ne arată că este ceva în neregulă cu sistemul respirator, daca persista,  se numără:
1. Tusea persistentă cu expectoraţie;
2. Dificultate în respiraţie;
3. Şuierat în piept;
4. Senzaţie de sufocare;
4. Oboseală accentuată la cel mai mic efort.

Aceste simtome sunt de multe ori considerate normale, mai ales de catre fumatori, dar adevarul este ca pot fi primele semne că ai probleme cu plămânii. Nu le ignorati, mai ales daca persista si nu raspund favorabil la tratamentul usor, ci apelati la un consult pneumologic de specialitate.

Potrivit unui studiu semnalat de Societatea Română de Pneumologie, se pare că peste 89% din populaţie nu a auzit niciodată de BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică), boala care se instalează lent după mulţi ani de fumat. Iar semnele de mai sus sunt primele care ar trebui să te îngrijoreze şi să te trimită la un consult medical. Ele nu sunt niciodată normale, chiar dacă eşti fumător!

BPOC

Pericolul BPOC!

Bronho - afectarea arborelui respirator (bronhii)
Pneumopatie - afectarea plămânilor
Obstructivă - blocarea fluxului de aer
Cronică - pe termen lung

BPOC este o boală de plămâni care afectează 300 milioane de oameni din întreaga lume și cauzează anual moartea a peste trei milioane de oameni.

În România aproximativ un milion de oameni suferă de BPOC!

Specialiștii atenționează că în următorii patru ani BPOC va deveni a treia cauză de deces din lume, depășind alte afecțiuni mai cunoscute, precum diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială.

Dacă boala nu este diagnosticata si apoi tratată şi persoana afectată continuă să fumeze, lipsa de aer se agravează şi pot să-şi facă apariţia chiar şi problemele de inimă.

TOP