Cardiologie cu profesionisti, cu tot simtul raspunderii: diagnostic, investigatii si tratament.

 • CONSULTATIE CARDIOLOGIE

  un medic cardiolog specialist
 • ECOGRAFIE CARDIACA Doppler

  Nr. 1 in diagnosticul bolilor cardiovasculare
 • TEST DE EFORT Cardiac

  Afla rezistenta inimii la efort
 • HOLTER - monitorizara continua a inimii 24 h

  Holter EKG (ritmul inimii) sau Holter TA (pentru tensiune arteriala)
 • CARDIOLOGIE PEDIATRICA

  - Ecografie Cardiaca Pediatrica supra-specializata - EKG copii /sportivi

CARDIOLOGIE

Cele mai frecvente afectiuni cardiologie

Printre cele mai frecvente boli / afectiuni ale inimii se numara: Hipertensiunea arteriala, aritmie / turburari de ritm al inimii, cardiopatia ischemica, valvulopatii, insuficienta cardiaca, cardiomiopatie, cardiopatie congenitala, boli de vene (boala varicoasa, tromboflebita), arteriopatie (mai ales ischemie periferica acuta).

Clinica Noramed si-a facut un renume in Bucuresti pentru modul in care functioneaza si se desfasoara partea de  Cardiologie.

Astfel, Noramed a pun in functiune o sectie de Cardiologie expert, prin care are in vedere o abordare speciala a diagnosticului si investigarii pacientilor cu boli de inima.

In primul rand, medicii sunt foarte bine pregatiri, cu experienta dar si cu foarte multa rabdare. Veti vedea ca la noi o ecografie de inima dureaza mai mult decat dublu ca timp fata modul cum sunteti obisnuiti, iar pachetul cu consultatie poate dura chiar si o ora!

Ne dorim ca pacientul sa aiba timp sa spuna "tot ce il doare" iar meducul sa poata investiga cu atentie maxima.

Toata aparatura este NOUA, de ultima generatie.

Cele mai frecvente Simptome cardiace

Desi nu este o regula, afectiunile cardio-vasculare au unele simptome care se manifesta in diferite proportii. Dintre acestea cele mai frecvente semne care pot indica o boala de inima sunt:

Palpitatii (tulburari de ritm cardiac)

 • atunci cand practic constientizati bataile inimii - le simtiti diferit de ceea ce simteati pana atunci sau altfel spus . Bataile cardiace pot fi rapide, regulate sau neregulate, urmate de unele pauze, sau din contra rare si puternice, alteori se pot asocia cu simptome mai severe precum astenie marcata, ameteala, lipotimii (lesin).

Durerea toracica

Ne referim la acea durere care poate aparea  in dreptul inimii, in spatele sternului, in spate intre omoplati, de-a lungul mainilor sau doar pe mana stanga, in mandibula, in epigastru, in capul pieptului, mai rar, chiar la nivel abdominal.

Modul in care se simte aceasta durere, asa-zisa "de inima" este descris de catre pacienti ca: gheara, arsura, apasare, constrictie toracica, durere violenta, durere surda, etc,

Dispnee sau respiratie dificila

Respiratia greoaie este un simptom frecvent intalnit la bolile cardiace dar trebuie ivestigat foarte bine pentru a fi asociat acestora intrucat este posibil sa fie aferenta si altor afectiuni, exemplu a boli pulmonare,  anemii sau  sau lipsa de conditie fizica.

Edeme /umflaturi ale mainilor sau picioarelor

Pot aea mai multe cauze, dintre cauzele cardiace de edeme ale picioarelor - insuficienta cardiaca congestiva cand de obicei edemele apar la ambele membre inferioare, in general progresiv si sunt legate de consumul de sare. Investigatia clasica atunci cand aveti acest simptom este o ecografie  Doppler vascular

Simptome neurologice

Aceste simptome pot fi  cauza a unor accidente ischemice tranzitorii sau accidente vasculare cerebrale constituite.

Cord dilatat

Cordul dilatat este u diagnostic cae se pune de obicei ca urmare a unei ecocardiografii / ecografie a inimii si constituie punc d eplecare in investigatii ulterioare.

TOP