Ecografie cardiaca Doppler

metoda nr. 1 de diagnostic a bolilor cardio-vasculare

O ecografie cardiacă (numita si ecocardiografie, eco de cord sau ecografie de cord transtoracic)  este o metodă imagistica de explorare a inimii prin care se vizualizează pe un ecran secțiuni (felii) din inimă. 

Pentru un diagnostic cat mai corect utilizam si metoda Doppler ecografiei bidimensionale (Doppler cardiac), pentrua măsurare vitezei sângelui in vase!

Deoarece pe un eco de cord bolile pot fi recunoscute cu mult înainte de a se manifesta prin vreun simptom, metoda poate ajuta la diagnosticul precoce al bolilor de inimă, singurul care poate salva vieți!

Ecocardiografia este de departe cea mai importantă si cea mai frecvent utilizată metodă imagistica din domeniul cardiologiei!

pret

cat costa ecografie cardiaca?

Pret Ecografie cardiaca de CORD TRANSTORACIC 190 lei

Ecografia cardiaca are un pret mai scazut comparativ cu alte metode imagistice (tomografia computerizată cardiacă, scintigrafia cardiacă, cateterismul cardiac).

Lipsa iradierii (spre deosebire TOATE de cele menționate anterior) o face repetabilă ori de cate ori este nevoie pentru a urmări evoluția bolii unui pacient cardiac.

cand?

cand se recomanda o ecografie cardiaca?

Ecocardiografia este recomandata pentru stabilirea diagnosticului oricărui pacient cardiac sau oricărui pacient care are unul sau mai multe simptome cardiace:

  • durere in piept - respirație grea - aritmie - palpitații - oboseală
info

ce informatii poate oferi un eco de cord?

  • In secțiunile inimii vizualizate se pot măsura dimensiunile celor 4 cavități cardiace (atriul stâng, ventriculul stâng, atriul drept si ventriculul drept), precum si ale vaselor mari care se varsă in inimă (vena cava inferioară) si care pleacă din inima (aorta).
  • Cu ajutorul unor algoritmi speciali, computerele înglobate in aparatele care realizează ecografia deduc din dimensiunile cavităților inimii date importante despre funcțiile inimii - funcția sistolica (funcția de golire a inimii) si funcția diastolica(funcția de umplere a inimii).

In plus, ecografia cardiaca permite o foarte fidela si sigura apreciere a morfologiei si funcției valvelor inimii (valva mitrala, valva aortica, valva tricuspida, valva pulmonara).

Nu in ultimul rând, ecografia mai permite si aprecierea pericardului (a învelișului in care se găsește inima). Se pot depista eventuale acumulări de lichid in sacul pericardic, echivalente, cel mai adesea, cu o inflamație a acestui sac.

Metoda Doppler

La Noramed ecografie cardiaca include si Doppler

Metoda Doppler adăugată ecografiei bidimensionale, permite măsurarea vitezei sângelui in orice punct al inimii!

  • permite depistarea insuficientelor sau stenozelor valvulare (in aceste cazuri vitezele de circulație a sângelui sunt mult crescute).
  •  Doppler-ul color permite transformarea fiecărei viteze dintr-un anumit punct al inimii, in culoare, secțiunea prin inima fiind afișata pe ecran sub diverse culori, in funcție de vitezele sângelui in fiecare punct.

 

Ecografie Cardiaca Pediatrica

Inima copilului tau este chiar mai de pret decat a ta!

Asa gandesc majoritatea parintilor: inima copilului este mai de pret chiar decat propria inima!

Noramed este una adintre putinele clinici medicale unde se realizeaza Ecografie Cardiaca Pediatrica, dupa toate normele: cu ecograf special adaptat pentru uz pediatric si medic cu supra-specializare!

TOP