Consultație Cardiologie

medic cardiolog specialist pentru diagnostic corect al bolilor inimii

Consultaţia cardiologică este o etapă esenţială în evaluarea unui pacient cu prezumtie de boala cardiovasaculară sau are deja un diagnostic cunoscut în acest sens.

Tocmai de aceea la Noramed punem mare accest lucru, consideram ca un medic cardiolog bun este in primul rand acela care care trateaza foarte serios consyltatia cardiologica

Rolul unei consultaţii in cardiologie este foarte important, nu poate fi omisa sau inlocuita cu investigatii imagistice, oricat de performante si avansate ar fi acestea.

Cardiologia este o specialitate in care comunicarea corecta si tintita cu pacientul, impreuna cu examenul fizic, au o pondere importanta in stabilirea unui diagnostic corect iar mai apoi pasii de urmat de catre pacient.

CARDIO Pack (pachet promotional)

CONSULTATIE Cardiologie + EKG + Pulsoximetrie+ ECOGRAFIE CARDIACA = 290 LEI (in loc de 370 lei)

pret

cât costă o consultație cardiologică si investigatiile cardio?

pret Consultatie cardiologie - pret
include EKG
160 lei
pret Consultatie cardiologie
include EKG + PULS OXIMETRIE
180 lei
Consultatie de control
- pana la 30 de zile de la consultatia initiala
120 lei
Electrocardiograma (EKG) 40 lei
Electrocardiograma (EKG) cu interpretare
si pt. SPORTIVI adulti si copii
75 lei
Ecografie cardiaca (vezi info) 190 lei
HOLTER ECG (vezi info) 190 lei
HOLTER TA (vezi info) 150 lei
Montare Holter la domiciliu 100 lei
pret Test de Efort (NOU!)
si pentru SPORTIVI!
240 lei

Dr. Andreea Răvășel

Medic specialist cardolog

Dr. Andreea Mitescu

Medic specialist cardiolog, medic primar medicină de urgență

ce?

ce presupune Consultatia Cardio la Noramed?

Astfel, consultaţia cardiologică presupune:

  •  discuţia cu medicul cardiolog in care sunt comunicate simptomele, factori de risc cardiovascular, antecedente patologice personale sau familiale, orice alte aspecte considerate relevante.  
  • examinare clinică - medicul cardiolog va palpa regiunea precordială, toracele posterior, abdomenul, pulsul arterial periferic, va asculta cu stetoscopul cordul, toracele posterior, carotidele şi arterele femurale.
  • efectuarea şi interpretarea electrocardiogramei. (EKG)
  • stabilirea investigatiilor suplimentare necesare pentru a stabili un diagnostic de precizie.

Astfel specialistul cardiolog va recomanda, pentru acurateatea diagnosticului, anumite explorari suplimentare:  test de efort, monitorizare ambulatorie a tensinii arteriale (TA) si explorari paraclinice specifice - radiografia cardio-pulmonara, ecografia cardiaca transtoracica si transesofagiana, ecografia Doppler vascular.

cand?

cand sa faci o consultatie la cardiologie?

Trebuie sa apelati la o consultatie cardiologica de specialitate daca:

  1. Aveti simptome precum: durerile in piept, palpitatiile, oboseala, slabiciunea, ametelile, tulburarile de ritm cardiac, inflamatiile din zona gleznelor, mainilor si abdomenului.
  2. Suferiti de obezitate, diabet, hipercolesterol sau hipertensiune arteriala
  3. Aveti rude cu boli de inimă sau accident vascular cerebral, mai ales o la vârsta tânără. Descoperirea in faza incipienta a semnelor de ateroscleroza şi aplicarea masurilor si tratamentului corespunzator vor reduce semnificativ riscul pentru dvs.
  4. Aveti deja o boala cardiovasculare diagnosticata. este absolut necesara urmărirea cardiologică periodică, sau de fiecare data cand se modifica ceva in simptomatologie.
boli

care sunt bolile cardiovasculare?

Bolile cardio-vasculare raman cauza de deces  nr.1 in Europa, statisticile sunt alarmante: la fiecare 2 secunde survine un deces cauzat de o boala cardio-vasculara, un atac de cord la fiecare 5 secunde si un atac cerebral la fiecare 6 secunde!!!

Bolile cardiovasculare includ:

  1. boli ce afecteaza inima – tulburari de ritm sau de conducere, valvulopatii, insuficienta cardiaca, cardiopatii congenitale, cardiomiopatii sau tumori cardiace
  2. boli ce afecteaza vasele de sange:

– boli coronariene, vizeaza vasele de sange ce iriga muschiul cardiac – cardiopatia ischemica, infarctul miocardic;

boli cerebrovasculare – boli ale vaselor ce iriga creierul:  accident vascular, ateroscleroza;

boli ale vaselor periferice – anevrisme, tromboze, arteriopatii, patologia venoasa.

Tensiunea Arteriala - parametru principal de evaluare

Tensiunea arterială este un paramerii de baza care se au in vedere in evaluarea sanatatii cardio-vasculare.

Tensiunea arterială este presiunea exercitată de către sânge asupra pereţilor arterelor atunci când inima bate (sistolică) şi atunci când inima se odihneşte (diastolică).

Hipertensiunea / tensiunea marita

Tensiunea arterială (TA) marita sau crescuta - hipertensiunea arterială (HTA) înseamnă creşterea presiunii în artere. Arterele sunt vasele care transportă sângele de la pompa cardiacă la toate ţesuturile şi organele corpului uman, fără de care acestea nu pot primi oxigenul şi nutrienţii necesari pentru a-şi desfăşura activitatea. În lipsa acestei presiuni în artere nu ar fi posibilă circulaţia sângelui în organism, dar o creştere excesivă a sa este defavorabilă.

Se consideră ca tensiunea optimă este sub 120/80 mmHg, insa se acceptă ca valori normale şi cele situate între 120/80 mmHg si 139/89 mmHg.

Dacă TA este 140/90 mmHg sau mai mult, se consideră hipertensiune arterială. In acest caz 140 (sau 14)  reprezintă presiunea din artere când inima se contractă şi pompează sânge în artere in timp ce 90 (sau 9) este tensiunea arterială diastolică si reprezintă presiunea din artere cand inima se relaxează, după contracţie.

A avea "tensiune mare" sau hipertensiune arterială este deja ceva foarte comun, atât de comun încât de multe ori o tratăm superficial sau chiar nu o bagăm in seamă.
Dar iată, pe scurt: CE ESTE, care sunt SIMPTOMELE si ce COMPLICAȚII poate da.

- in primul rand este o afecțiune "tăcută", care nu dă simptome specifice in mod constant, ci doar atunci când există creșteri bruște si semnificative de tensiune!

Astfel, multe persoane sunt hipertensive de mulți ani, fără să știe acest lucru dacă nu merg la un control cardiologic specializat.

COMPLICATIILE hipertensiunii va pot afecta semnificativ 

- inima: (cardiopatie ischemica - infarct miocardic, aritmii, insuficienta cardiaca)

- vasele cerebrale: accidente cerebrale

- rinichii: (nefroangioscleroza cu insuficiența renala cronică)

SIMPTOMELE manifestate in creșterile bruște si importante ale tensiunii arteriale pot fi de tipul:

- cefalee, amețeli, zgomote in urechi, sau tulburări de vedere , grețuri, stare de rau general.

Hipertensiunea arterială NU trebuie neglijată!

La NORAMED acordam extrem de multa atentie tensiunii arteriale si a modului in care aceasta infuenteaza sanatatea cardio-vasculara. De asemenea putem investiga cu maxima acuratete modul in care aceasta variaza pe parcursul zilei sau noptii, in diferite momente ale zilei, marcate sau nu de efort fizis sau stres emotional prin monitorizarea Holter a tensiunii.

Adresa noastra:

Str. Dr. Iacob Felix, Nr. 59, Bl A1, Sc. A, Ap.4 Bucharest, Romania

PROGRAM

Luni-Vineri: 10:00 - 19:00
Sambata: inchis
Duminica: inchis

ARTICOLE

VIEW ALL
TOP